Изборник Затворити

Анина Ружица

Јесте да је из породице Ружа, да је неухватљива, понекад уснула али увек тешко додирљива. Још из времена Ане Поступовић и њеног принца Рада Облачића дивља купина са Козника постаје права бајка за све истинске заљубљенике нетакнутих, неприступачних предела Расине.

Е ту је, баш ту је, место за Јеринин град. За Трнову Ружицу знамо од браће Грим, али ово је наша бајка.

Ана Поступовић супруга Челника Козника и моћног витеза Рада, наредила је једном приликом да се све дивље купине заштите од крчења. Ана је веровала у магичну и ицелитељску моћ дивљег воћа црне боје. Када је јела купину боље је видела, били су јој здравији зуби и осећала се много здравије. Имала је она своје рецепте… али нећемо сада о томе.

Моја бака каже: „Е, кћерко, некада смо ту дивљу купину користили за све и били много здравији. А види сада, причају о њој као о корову, не дај боже.“

Ми са Козника потомци Ане Поступовић и славних витезове, не заборављамо традицију. Ми желимо дивљу купину да вратимо на велика врата, да је вратимо у домове свих нас.

Код нас можете наручити џем од дивље купине, слакто од дивље купине, сок од дивље купине… Имамо и Мирјанину Ружицу, дивљу купину која расте тик уз наше газдинство, а Мирјана је негује као своје питомо цвеће.

Берете ли ви дивљу купину? Да ли сте је заборавили? Сећате ли се слатог од дивљих купина које је правила ваша бака?

Резервишите Анину и Мирјанину Ружицу са Козника. Код нас сазрева постепено у августу, а ви будите први на листи којима шаљемо слатко из наше породичне мануфактуре. Пишите нам и резервишите…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.